امروزه بخش قابل توجهای از اشتغال جوانان در تلگرام ايجاد شده است و برای نابودی این اشتغال كافيست فيلترينگ تلگرام ادامه پيدا كند. تلگرام نه تنها وسیلهای برای برقراری ارتباط، بلکه بستری برای تجارت کالا و خدمات است و اگر فیلتر تلگرام ادامه پیدا کند، زیانی برای کسب و کارهای آنلاین خواهد بود. اكنون تلگرام با ۴۰ میلیون کاربر ایرانی، محبوبترین شبکهی اجتماعی در ایران است و حال که حدود يک هفته از فيلترينگ آن میگذرد؛ اين اتفاق نه تنها در كوتاهمدت، مشاغل وابسته به تلگرام را كمرمق کرده بلکه در بلند مدت میتواند این كسب و كارها را با ركود و ورشكستگي مواجه كند. ناگفته نماند که تقریبا همهی افراد بدنبال راهکارهایی برای حل این مشکل هستند تا نیاز خود را با فیلتر شکن یا صفحات اجتماعی مشابه برطرف سازند. به گفتهی نایب رییس کمیسیون کسب و کارهای نوین اتاق ایران، بین ١٠ تا ١۵ هزار کسب و کار در ایران به صورت مجازی اداره میشوند؛ که این روزها با محدود شدن تلگرام، این نگرانی به وجود آمده که در آینده چه بر سر کسب و کارهای وابسته به این شبکهی اجتماعی میآید؟ آیا این محدودیت باعث ورشکستگی کسب و کار های وابسته به آن میشود؟ آیا سرمايهگذاران متضرر و دلسرد میشوند؟
سوالی كه در اين ميان مطرح می شود، اين است كه برای جلوگیری از رکود و ورشکستگی مشاغل مرتبط با شبکههای اجتماعی که تجربه ثابت کرده است پس از محبوب شدن بین خیل عظیمی از کاربران و استفاده گسترده از آن دچار فیلترینگ میشوند، میبایست چه راهکاری برای فائق آمدن بر این مشکل در نظر گرفت؟
به نظر میرسد منطقیترین راه حل این است که نباید شغل و کسب درآمد خود را وابسته به ابزار و نرم افزاری خاص کرد؛ چرا که در جامعه کنونی ما این نرم افزارها مدام دستخوش فیلترینگ و یا کندی در عملکرد میشوند و طبیعی است که با فیلتر شدن و یا در بهترین حالت بعد از رفع فیلتر، بازگرداندن آن فضای ایجاد شده به جایگاه قبلیاش در بین کاربران، کاری بسیار سخت و دشوار است و گاه با توجه به جلو افتادن رقبا ممکن است این امر ناممکن نیز باشد.
از طرفی چون در حال حاضر درصد بالایی از جمعیت تمایل دارند که بسياری از کارهای روزانه خود را از طریق اینترنت انجام دهند، بهترین راه حل این است که کسب و کار خود را وابسته به ابزاری خاص نکنید و به صورت مستقل، از طریق راهاندازی وبسایت شخصی شغل خود را مدیریت کنید. آرسینا در این راه همراه شما خواهد بود تا بتوانید کسب و کار خود را به صورت امن در فضای مجازی گسترش داده و آنرا مستقلا مدیریت کنید و نگران هیچ جریان سیاسی و به تبع آن فیلتری نباشید و اطمینان داشته باشید پایان تلگرام و یا هر ابزار دیگری پایان کسب و کار شما نیست.
نظر خود را بنویسید