به جرات میتوان گفت، همهی کاربران شبکهی اجتماعی محبوب ایران "تلگرام" در زمانی کوتاه پس از فیلترینگ، دوباره با روشهای مختلف به این شبکهی اجتماعی بازگشتند و فعالیت خود را از سر گرفتند.
مدتی پیش، پس از اعمال فیلترینگ تلگرام، دسترسی به این نرمافزار در ایران مختل شد. به همین دلیل کاربران این شبکه اجتماعی، بدنبال نرمافزاری جایگزین با توانایی ها و خدماتی مشابه بودند که بتوانند فعالیتهای اجتماعی و تجاری خود را از سر گیرند.
بررسیهای "سامانهی هوشمند جمع آوری اخبار کانالهای فارسی" که یک مرکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه تهران است، نشان میدهد که بازدید از کانالهای فارسی تلگرام در روزهای اولیه اعمال فیلترینگ تا حدود 60 درصد کاهش یافت، امّا دوباره روندی صعودی به خود گرفت. عدم وجود سرویس مشابه و کار آمد باعث بازگشت فعالین شبکهی اجتماعی تلگرام به این اپلیکیشن شد و تمامی کاربران بعد از مدت کوتاهی، با بکارگیری فیلترشکنهای مختلف و قدرتمند، زمینهی ارتباط ارزان و سریع خود را با مخاطبانشان فراهم نمودند. "سامانه هوشمند جمع آوری اخبار کانالهای فارسی" این افزایش قابل توجه استفاده از تلگرام بعد از فیلتر شدن را به استفادهی گسترده از فیلترشکنها و نسخههای فارسی تلگرام مرتبط دانسته است.
فیلتر کردن تلگرام تاکنون باعث مرگ این پیامرسان و یا خروج ایرانیان از اپلیکیشن به دیگر اپلیکیشنها نشده است. به عبارت دیگر اگر چه مقامات قضایی ایران دستور دادهاند که فیلترینگ تلگرام طوری صورت گیرد که دیگر کسی نتواند در داخل ایران از این پیام رسان استفاده کند، امّا این خواسته محقق نشده است و واقعیات نشان میدهد که فیلترینگ تأثیری بر عدم استفاده از تلگرام نداشته است.
هرچند این اتفاق باعث متضرر شدن اصناف مختلف، به خصوص کسب و کارهای نوپا در کوتاه مدت شد، اما هم اکنون تمامی این تجارتها که بر پایهی فضای مجازی و تلگرام بنا نهاده شده بودند، دوباره رونق گرفته اند. در این راستا تمامی درگاههای پرداخت آنلاین ، امکان تراکنش های مالی از طریق IP های خارجی را نیز فراهم نمودهاند تا همهی کسب و کارهای آنلاین بتوانند با سهولت بیشتری بستر تجارت خود در این فضا را بازیابند.
قابل توجه است که بازدهی و کارایی این اپلیکیشن به حدی چشم گیر بوده که افراد متخصص در حوضهی بازار یابی و مارکتینگ، کانال و ربات تلگرام را برای رونق تجارت شرکتها و ارگانها، توصیه نمودهاند.
نظر خود را بنویسید