روش های بهینه سازی سرعت سایت

روش های بهینه سازی سرعت سایت

سرعت وب سایت از موثر ترین مسائل مربوط به موفقیت یک کسب و کار آنلاین است، مهم است که بدانید برای جذب کاربر یک فرصت دوباره به دست نمی آورید و سرعت کم وب سایت یکی از ناامید کننده ترین مواردی است که باعث می شود مردم به جستجو موارد مورد نیاز خود در وب سایت های دیگر بپردازند.

به همین ترتیب وب سایت هایی که سرعت بارگذاری بالایی دارند در افزاش ترافیک صفحات خود و جذب کاربر موفق تر عمل می کنند. همانقدر که عملکرد سریع یک وب سایت در طولانی مدت باعث فروش بیشتر می شود و تاثیرات مثبت بر روی سایت مورد نظر می گذارد، عملکرد پایین یک وب سایت شما نیز باعث از بین رفتن اعتبار شما و هزینه های بیشتر می شود.

اهمیت بهینه سازی سرعت وب سایت

در واقع سرعت بارگذاری صفحه، زمان مورد نیاز برای نمایش محتویات وب سایت ها در صفحه کاربر می باشد که یک معیار مهم برای افزایش رتبه در گوگل نیز به شمار می رود. این روزها مصرف کنندگان انتظار دارند صفحات وب سریع بارگیری شوند، در حقیقت گزاشات و تحقیقات در این مورد نشان داده است 40٪ از کاربران وب سایت هایی که بارگذاری آن ها بالای سه ثانیه طول بکشد را رها می کنند و به سراغ وب سایت هایی با عملکرد سریع تر می روند. در واقع سرعت بالای یک وب سایت رابطه مستقیم با تجربه کاربری بهتر دارد، اما بیایید نگاهی دیگر به چگونگی تأثیر بهینه سازی سرعت وب سایت بر عوامل اصلی موفقیت یک سایت بیندازیم:

  • نرخ تبدیل: الان دیگر از تاثیر سرعت سایت فروشگاهی بر نرخ فروش مطلع هستیم و تبدیل وب سایت عامل مهمی است که در بهبود روند تجارت های آنلاین موثر است، نرخ تبدیل به این معنی است که کاربران به سمت حرفه شما جذب شده و کاری را انجام می دهند که شما از آن ها می خواهید. بعنوان مثال کاربران محصولات شما را خریداری می کنند، در سایت شما ثبت نام انجام می دهند و یا عضو خبرنامه های شما می شوند، به کلیت این فرایند نرخ تبدیل گفته می شود. بر اساس گزارشات  Hubspot research، 1 ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحه منجر به 7 درصد کاهش نرخ تبدیل یک سایت می شود که بسیار هزینه بر است. 
  • رتبه بندی سایت: سرعت بارگذاری در چگونگی سرچ کاربران نیز تاثیر می گذارد، صفحات وب پر سرعت تر راحت تر از دیگر صفحات توسط کاربر جستجو می شوند. سرعت وب سایت یکی از مهم ترین عواملی است که گوگل هنگام رتبه بندی سایت ها در نظر می گیرد. یک وب سایت با عملکرد پایین دارای تجربه کاربری ضعیفی است و در نتیجه باعث ارتقا و افزایش ترافیک ارگانیک سایت می شود.
  • کاربرد وب سایت: هر چه سرعت یک وب سایت در برآورده کردن نیاز های کاربران و پاسخ به درخواست های آن ها بالا تر باشد، رضایت مشتریان را در بر گرفته و منجر به کاربردی بودن سایت برای مشتریان مختلف می شود.

موارد بالا از مهم ترین عواملی هستند که در صنعت مشاغل آنلاین بسیار حائز اهمیت به شمار می روند، هر چه عملکرد بارگذاری یک وب سایت سریع تر باشد تجارت موفق تری نیز حاصل می شود.

تکنیک های بهینه سازی سرعت سایت

راه های ارزیابی سرعت وب سایت شما

قبل از شروع بهینه سازی سرعت وب سایت، باید زمان بارگذاری فعلی خود را تعیین کنید و همچنین عاملی که باعث کاهش سرعت وب سایت تان شده است را بیابید. طبق تحقیقات گوگل تنها کسری از وب سایت ها به سرعت معمول و پیشنهادی گوگل نزدیک هستند، بنابراین اگر سرعت وب سایت خود را تا سطح قابل قبول گوگل بهینه کنید امتیاز قابل توجهی نسبت به رقبای خود کسب خواهید کرد. در ادامه 5 ابزار کاربردی برای شما عزیزان نام برده ایم که توسط آن ها می توانید سرعت و عملکرد وب سایت خود را ارزیابی کنید.

  • Gtmetrix
  • Pingdom
  • Webpage test
  • Yslow
  • Google pagespeed insight

مواردی که در بالا نام برده شد از بهترین ابزار های تست سرعت وب سایت ها می باشند که به شما نحوه عملکرد صفحات وب تان را نشان می دهند. اما پس از تحقیق در مورد سرعت وب سایت خود، نوبت به بهینه سازی سرعت سایت می رسد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

اندازه تصاویر وب سایت خود را بهینه کنید

همه عاشق تصاویر چشم نواز هستند، در مورد سایت های تجارت الکترونیک موفق تصاویر مهمترین بخش این وب سایت ها هستند. با آنکه استفاده از تعداد زیاد عکس های جذاب و مختلف به مشارکت بهتر کاربران کمک می کند، اما نکته منفی این است که این تصاویر تبدیل به فایل های پر حجمی می شوند که سرعت بارگذاری سایت را کاهش می دهد.

بهترین روش برای کاهش اندازه تصویر بدون به خطر انداختن کیفیت آن ها، فشرده سازی تصاویر با استفاده از ابزارهایی مانند ImageOptim ، JPEGmini یا Kraken است، این روش ممکن است کمی زمان ببرد اما ارزشش را دارد.

همچنین یکی دیگر از راه های کاهش اندازه تصویر، استفاده از ویژگی های HTML است که تصویر را بر اساس نوع نمایشگر مورد استفاده کاربر تنظیم می کند.

روش های بهینه سازی سرعت سایت

تعداد افزونه ها را کاهش دهید

افزونه ها از اجزای مشترک هر وب سایت هستند، متأسفانه هرچه افزونه های بیشتری نصب شوند منابع بیشتری نیز برای به اجرا در آوردن آن ها مورد نیاز است. در نتیجه وب سایت کند تر کار می کند و همچنین مشکلات امنیتی ظاهر می شود. با گذشت زمان تعداد افزونه ها افزایش می یابد، در حالی که ممکن است برخی از آن ها دیگر استفاده نشوند. توصیه می کنیم تمام افزونه هایی را که نصب کرده اید بررسی کنید و موارد غیر ضروری را حذف کنید.

البته ابتدا آزمایشات عملکرد وب سایت را در صفحه خود اجرا کنید تا بفهمید کدام افزونه ها سرعت وب سایت شما را کم می کنند. سرعت وب سایت نه تنها به تعداد افزونه های نصب شده بلکه به کیفیت آن ها نیز بستگی دارد. سعی کنید از افزونه هایی که اسکریپت های زیادی را بارگیری می کنند خودداری کنید. بهترین راه حل این است که فقط موارد ضروری را نگه دارید و از بروز بودن آن ها اطمینان حاصل کنید.

بهینه سازی جاوا اسکریپت را فراموش نکنید

اگر وب سایت شما حاوی تعداد زیادی فایل های جاوا اسکریپت باشد، هنگامی که بازدید کنندگان می خواهند به پرونده های خاص دسترسی داشته باشند، این درخواست ها به طور جداگانه توسط مرورگر بازدید کننده رسیدگی می شود و سرعت کار در وب سایت را کاهش می دهد. اگر تعداد فایل های JavaScript را کاهش دهید، بدون شک سرعت وب سایت شما افزایش می یابد. سعی کنید همه جاوا اسکریپت ها را در یک گروه قرار دهید، با این کار تعداد کلی درخواست های HTTP کاهش می یابد. برای این کار می توانید از ابزار های WillPeavy ، Script Minifier یا Grunt استفاده کنید.

از حافظه پنهان وب سایت استفاده کنید

در وب سایت هایی که بازدید زیادی دارند، سرورها به آرامی کار می کنند و برای نشان دادن صفحه وب به هر کاربر به زمان بیشتری نیاز دارند. با استفاده از فرآیند حافظه پنهان صفحه وب بارها و بارها به هر کاربر ارائه نمی شود. با استفاده از این فرآیند سرعت وب سایت بالا رفته و محتوای سایت شما بسیار سریع تر در صفحه نمایشگر کاربران مشاهده می شود.

بهینه سازی CSS

کد های CSS بخش های منحصر به  فرد وب سایت را به وجود می آورند، شما می توانید با استفاده از کد نویسی های CSS وب سایت خود را به هر شکل که می خواهید طراحی کنید. برخی از قسمت های سایت مانند فونت، استایل، رنگ و بسیاری از موارد دیگر توسط کد های CSS قابل تغییر می باشند. این کد ها نیز مانند افزونه ها که کمی قبل توضیح دادیم عمل می کنند و با ابزار های مشابه قابل بهینه سازی هستند.

انواع بهینه سازی سرعت سایت

خطاهای 404 را برطرف کنید

خطای 404 همان پیغام "صفحه یافت نشد" است که در برخی از صفحات وب سایت ها مشاهده می شود، این پیام توسط host به مرورگرها یا موتورهای جستجو ارسال می شود. به منظور شناسایی و اصلاح خطای 404 می توانید از ابزارها و افزونه های تشخیص خطا استفاده کنید و سپس این صفحات را از وب سایت خود حذف کنید تا افزایش ترافیک خود را دوباره به دست آورید.

در واقع هنگامی که همه خطا های 404 صفحات را شناسایی کردید، باید میزان ترافیکی را که ایجاد می کنند ارزیابی کنید. اگر ابزار های تست تشخیص دادند که این صفحات از وب سایت شما مرده اند و هیچ ترافیک کاربری ندارند می توانید به حذف آن ها بپردازید، اما اگر هنوز کاربران به صفحه دارای خطای 404 سر می زدند می توانید با اصلاح صفحه و تغییرمسیر آن مشکل را حل کنید.

بهینه سازی cache وب سایت

ابزار  W3 Total Cache یکی از بهترین ابزار افزایش سرعت وب سایت است که با استفاده از آن می توانید سرعت لود شدن یک صفحه وب را تا حد زیادی افزایش دهید. W3 Total Cache  این امکان را ایجاد می کند که وقتی کاربری برای بار دوم از یک وب سایت بازدید می کند، دیگر نیاز نیست تا اطلاعاتی که قبلا در مرورگر او ثبت شده اند دوباره بارگذاری شوند.

استفاده از AMP

ابزار AMP برای تجربه کاربری بهتر مورد استفاده قرار می گیرد، به این شکل که صفحات AMP مطمئن می شوند محتوای یک وب سایت به بهترین شکل برای کاربر بارگذاری می شود. همچنین یکی دیگر از عوامل مهم که باید در یک تجارت آنلاین مورد توجه قرار بگیرد بارگذاری صفحات در موبایل است. معمولا سرعت بارگذاری صفحات یک وب سایت در موبایل ها پایین تر بوده و سخت تر قابل انجام است اما با پیاده سازی AMP این مشکل نیز حل خواهد شد.

بهبود صفحات سایت با minification

در واقع  minification اصطلاحی است که در برنامه نویسی صفحات سایت به کار می رود و در بهبود سرعت یک سایت تاثیر بسزایی دارد، به کمک این روش دیگر نیازی به ایجاد تغییرات به صورت دستی نمی باشد. در این روش کد های سایت فشرده شده و تمامی فاصله های اضافی کد ها که موجب کند شدن سرعت بارگذاری سایت شده اند حدف می شوند. به همین ترتیب سرعت ورودی گرفتن سایت افزایش یافته و از رتبه بالاتری در گوگل برخوردار می شود.

بهینه سازی سرعت سایت

از قالب های مناسب استفاده کنید

 طراحی قالب فروشگاه آنلاین یکی از مهم ترین بخش های فروش اینترنتی است. قالب هایی که بسیار سنگین بوده و از حجم زیاد و شلوغی برخوردار هستند در کند شدن بارگذاری یک وب سایت تاثیر زیادی دارند. در نتیجه توصیه می شود برای افزایش سرعت صفحات سایت خود از قالب های با کیفیت و مناسب استفاده کنید. یکی از پلتفرم های استاندارد و بهینه که مختص فروشگاه های آنلاین طراحی شده است نیز پلتفرم فروش گستر می باشد.

تعداد ریدایرکت ها را کاهش دهید

ریدایرکت به لینک‌هایی گفته می شود که با کلیک روی آن ها بعد از بازشدن، کاربر از آن صفحه سایت به صورت اتومات به صفحه‌ جدیدی انتقال داده می شوید. با کاهش تعداد ریدایرکت ها می توانید سرعت سایت را تا حد زیادی افزایش داد.

از CDN استفاده کنید

CDN مجموعه ای از سرورهای وب است که در مکان های مختلف جغرافیایی توزیع شده اند و محتوای وب را با توجه به موقعیت مکانی خود به کاربران نهایی ارائه می دهند. هنگامی که وب سایت را روی یک سرور میزبانی می کنید، تمام درخواست های کاربران به همان سخت افزار ارسال می شود. به همین دلیل زمان مورد نیاز برای پردازش هر درخواست افزایش می یابد. علاوه بر این، وقتی کاربران از نظر فیزیکی از سرور دور هستند زمان بارگذاری افزایش می یابد. با استفاده از CDN، درخواست های کاربر به نزدیکترین سرور هدایت می شوند، در نتیجه محتوا سریع تر برای کاربر قابل مشاهده می شود و سرعت سایت افزایش میابد. این روش نسبتاً گران است اما کاملاً برای بهینه سازی زمان بارگیری موثر واقع می شود.

سخن آخر

در حال حاضر یک کاربر معمولی انتظار دارد که صفحات وب کمتر از 3 ثانیه بارگیری شوند. اگر موانع سرعت سایت را از بین نبرده و این انتظار را برآورده نکنید، ترافیک وب سایت شما رو به کاهش رفته  که در نهایت منجر به از دست دادن درآمد تان می شود. در نتیجه ما در این مقاله روش های چگونگی بهینه سازی سرعت سایت را برای شما عزیزان بازگو کردیم تا بارگذاری سریع سایت و تجارتی موفق را تجربه کنید.


نظر خود را بنویسید